Denna deg är himmelskt god både när den är kall och bara äta som deg. Det blir många pepparkakor av den.
Ingredienser
3 dl Sirap
4 dl socker
1½ msk Kanel
1 msk nejlikor
350 g smör (ej smält)
3 dl Vispgrädde
ca 2 l vetemjöl, 1,2 kg
1 msk bikarbonat
Instruktioner
Vispa grädden till skum och blanda i den under omrörning. Rör ut bikarbonaten i lite vatten och arbeta in den i degen med mjölet till en rätt fast deg. Degen får stå svalt och övertäckt till nästa dag.
Kavla ut degen den följande dagen och gör pepparkakshjärtan och gubbar och gummor och mkt mer.
Grädda i ugnen på 175-200 grader tills de fått fin färg, cirka 5-10 minuter.
Mycket bra deg både till hus och kakor och jättegod var den också. Tack!
Mirjam7119 november 2012
Ska det vara mörk eller ljus sirap?
cissilisa26 november 2012
Jag har aldrig gjort egen pepparkaksdeg förut och detta receptet lät ju fantastiskt, men det känns som om det saknas lite text! Beskrivningen börjar ju "mitt i " så att säga. Är det bara att blanda?
Snummit27 november 2012
Saknar en del av hur man blandar allt. Har aldrig gjort egen deg själv o din text börjar "mitt i" som någon tidigare skrev. Är de bara att blanda allt eller hur funkar de?
malla657 december 2012
Jag har nog missat att skriva att man blandar alla ingredienser förutom grädden och bikarbonaten för de vispar man i efter man gjort med grädden som det står och med bikarbonaten som det står att man ska göra med den. Sen är det bara att låta degen vila över natten och baka dagen efter, men denna deg klarar av att stå flera dagar så att orkar man inte baka ut allt samma dag så spara deg och baka en annan dag. Lycka till
Mycket bra deg både till hus och kakor och jättegod var den också. Tack!
Ska det vara mörk eller ljus sirap?
Jag har aldrig gjort egen pepparkaksdeg förut och detta receptet lät ju fantastiskt, men det känns som om det saknas lite text! Beskrivningen börjar ju "mitt i " så att säga. Är det bara att blanda?
Saknar en del av hur man blandar allt. Har aldrig gjort egen deg själv o din text börjar "mitt i" som någon tidigare skrev. Är de bara att blanda allt eller hur funkar de?
Jag har nog missat att skriva att man blandar alla ingredienser förutom grädden och bikarbonaten för de vispar man i efter man gjort med grädden som det står och med bikarbonaten som det står att man ska göra med den. Sen är det bara att låta degen vila över natten och baka dagen efter, men denna deg klarar av att stå flera dagar så att orkar man inte baka ut allt samma dag så spara deg och baka en annan dag. Lycka till