Pepparrotsfylld biff med gräddsås

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 400-600 g lövbiff eller tunn ryggbiff
  • Smör till stekningen
  • Fyllning
  • 2 tsk pepparrot
  • 3 msk senap, (svensk, stark, grovkornig)
  • 3 msk kapris
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk margarin
  • 1 kg potatis
  • Gräddsås
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl lättcreme fraiche
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 msk kalvfond
  • Sallad
  • 1 paprika i bitar
  • 100 gram vindruvor
  • 100 gram isbergssallad eller annan sallad
  • Instruktioner

    1. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Blanda pepparrot, senap, kapris, vitlök, socker, salt och peppar i en skål. Lägg en klick av pepparrotsröran på köttskivorna. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Stek köttet i margarin i en stekpanna. Salta och peppra.
    2. Lägg köttet åt sidan. Häll vattnet i stekpannan. Rör med en visp. Häll skyn i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, mjöl och kalvfond. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter.
    3. Servera med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben