Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Mycket gott

Ingredienser

  • 800 g högrev
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 100 g rotselleri
  • 5 persiljestjälkar
  • 10 vitpepparkorn
  • ½ tsk salt per liter vatten
  • 2 lagerblad ( gärna färska )
  • 500 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • 4 dl av buljongen
  • ½ dl grädde 2 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet. Koka upp och häll av vattnet. Skala lök, morot och rotselleri och skär i bitar. Häll på nytt vatten, rotfrukterna, persiljestjälkarna och kryddorna. Låt det sjuda under lock ca. 1,5 timme.
    2. Rotfruktsmos Skala rotfrukterna och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem. Rör eller vispa ner mjölk till lagom konsistens. Smaka av med matfett, salt och peppar. Rör ner persiljan.
    3. Pepparrotssås Koka upp buljongen. Blanda grädde och majsstärkelse och rör ner under omrörning. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i pepparroten strax innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben