Pepparrotsströmming med färsk potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Toppengod och härlig sommarmat, men passar även till påskbordet och julbordet. Utmärkt bufférätt.

Ingredienser

  • 600-800 gr rensade strömmingfileér utan skinn
  • 500 g vatten
  • 100 g ättikssprit
  • 1 msk salt
  • 300 g majonnäs
  • 300 g gräddfil
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färdigriven pepparrot (finns på tub)
  • 1 kg tvättad färsk potatis
  • Salt till kokning
  • Några dillvippor
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, ättiksprit och salt i en skål. Lägg fisken i ättikslagen. Blanda och ställ kallt. Låt stå i kylskåp i minst 6-8 timmar och dra.
    2. Häll av ättikslagen i durkslag. Låt rinna av väl. Gör såsen genom att blanda majonnäs och gräddfil, smaka av med pepparrot, salt och peppar.
    3. Tvätta potatisen och lägg dem i en gryta med dill och vatten. Salta potatisen lätt. Låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20-25 minuter. Slå av vattnet.
    4. Tips! Servera gärna lite rivna morötter till denna rätt. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben