Pepparrotsstuvad fänkål och färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Potatis och fänkål kokt i mjölk blir en krämig och god stuvning som dessutom blir ganska smal. Den bör ätas rykande het.

Ingredienser

  • 350 g fänkål
  • 750 g färskpotatis
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 1½ tsk salt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 dl riven ost
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 500 g fiskfilé, t ex lax, abborre
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiv fänkålen. Skölj , skrubba och skiva potatisen. Blanda med mjölk och salt i en vid gryta. Sjud sakta under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk. Rör då och då. Tillsätt pepparrot och ost. Garnera ev med den gröna fänkålsvippan och riven pepparrot.
    2. Servera med nygrillad laxfilé

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben