Pepparsås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 msk svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk cognac
  • 4 dl grädde
  • 1 dl kalvfond
  • 1 tsk rosépeppar
  • Instruktioner

    Krossa svart- & rosépeppar var för sig i en mortel. Skala och finhacka löken, fräs den med lök och svartpeppar. Häll över cognacen och reducera en aning. Tillätt grädde och kalvfond och koka ihop till simmig sås. Blir såsen för simmig kan den alltid redas av med en maizenaredning. Strö över rosépeppar vid servering.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (1)

    Hemkocken 9 oktober 2009

    Riktigt god blev såsen. Rekomenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben