Pepparsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

En god sås till kött

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 tsk hel grönpeppar
  • ½ tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2½ msk kalvfond
  • 2½-3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Krossa grönpepparkornen mellan tumme och pekfinger. Fräs grön- och svartpeppar 2-3 min i smör. Vispa i mjölet och fyll på med vatten och kalvfond. Låt puttra på mellanvärme tills hälften av vätskan har kokat bort, det tar ca 12-15 min. Rör om då och då. Vispa i grädden och låt såsen få ett uppkok. Sila bort grönpepparkornen, om så önskas, de kan bli lite bittra att tugga på, och servera.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben