Pepparsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Den här såsen har vi ätit till både kött och kyckling. Grillat och stekt. Snabb och god sås. Blir mycket sås så man kan gärna halvera receptet.

Ingredienser

  • 2 msk finhackad lök
  • 2 1/2-3 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl creme fraiche
  • 3 tsk soja
  • Lite fett
  • Ev. en skvätt rödvin
  • Instruktioner

    Finhacka löken och fräs den och pepparen i en kastrull. Häll i vatten och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Häll i creme fraiche och soya. Låt såsen bli varm men ej koka. Man kan även skvätta i lite rödvin för att förhöja smaken. Gott till kyckling och kött.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (3)

    enAnnan 4 november 2008

    Väldigt god, enkel och snabb pepparsås. Vi hade i lite hela rosépepparkorn oxå, mycket för färgens skull. Halv sats räckte bra till oss, och vinet var pricken över i.

    SuHo 1 februari 2010

    Den här såsen blev direkt en favorit! Jättegod, en klar 5:a! Vi gjorde en halv sats och det räckte gott till oss tre. Vi hade den till din potatisrulle och grillad oxilé.

    dianah 16 december 2011

    enkel och supergod, har blivit en klar favorit här hemma ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben