Pepparsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En höjdare till vilt!

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1-1,5 msk finhackad rödlök
  • 1,5-2 tsk finkrossade vitpepparkorn
  • 1 dl halvsött madeiravin
  • 1 msk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 3-4 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Fräs lök och peppar i 1 msk smör ett par minuter utan att det får färg. Fyll på med vin, soja, vatten och buljongtärning. Koka ihop till hälften. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och vispa i 1 msk kallt smör som avrundning.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben