Pepparsås

God, enkel och inget för kalorirädda!

Ingredienser

  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Fräs lökhacket i smöret tillsammans med svartpepparn i någon minut.
    2. Slå sedan över vatten och lägg i buljongtärningen, sojan och grädden. Koka i några minuter.
    3. Rör i crème fraichen och låt koka upp.
    4. Servera den till en god bit kött.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (1)

    mep 21 juli 2010

    Jättegod sås, smaken påminner om Knorrs som finns i livsm.butikerna till försäljning. Fast denna är ännu godare. Brukar tillsätta 5 dr. tabasko, oxfond med rödvin och krossade rose´peppar.Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben