Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Fick denna underbara champinjonpepparsås när vi för några år sedan blev bjudna på fondue hos några kompisar.... Supergod till allt kött och även att ha i krustader till JULBORDET eller till PLANKSTEKEN eller till plommonspäckad fläskstek !!!!
Krossa svartpeppar,hacka lök och champinjoner fint och fräs detta i smör. Häll över cognac och låt puttra ett tag....(kan uteslutas) Häll över grädden och kalvfond. Låt sjuda ihop i minst 20-30 minuter. Rör om då och då :-) :-) :-) Ett måste på julbordet i minikrustader eller i krustader till planksteken.....eller till kött...... PRÖVA DETTA !!!!!
Hej, ska det verkligen var 1,5 msk svartpeppar?
Ja, HEL svartpeppar som man krossar i mortel.....(den blir inte lika stark) Du kan ju testa med ½-1 istället. Lycka till......
Tack för reseptet, vi åt denna sås till plankstek och den fick högsta betyg av alla. Lite stark kanske, jag hade 1,5 msk.
Underbart god men något blaskig!
Måste sjudas LÄNGE om inte annat så red av den med ljus Maizenaredning.
Fantastiskt god sås!!!!
en helt otroligt god sås som jag gjorde till nyår. Fantastisk!!!! hade i torkade trattkantareller oxå som jag hade. kanon!!
Jättegod sås väldigt uppskattad av gästerna. Gör man den med vispgrädde blir den jättebra.
Jättegod sås väldigt uppskattad av gästerna. Gör man den med vispgrädde blir den jättebra.