Pepparsås med whisky

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Hittade det här receptet när jag letade roliga såser som kan förgylla en tråkig köttbit. För ett såsmonster som mig funkar det lika bra med bara potatis och lite sallad till eller som soppa.

Ingredienser

  • 1+1 msk smör
  • 1-2 msk hackad röd eller gul lök
  • 1½-2 msk finkrossad vitpeppar
  • 4 msk halvsöt madeira
  • 3 msk whisky av valfri sort
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 grönsaksbuljongtärning + 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Fräs löken och vitpepparn i ca 1 msk smör ett par minuter utan att den får färg. Fyll på med vin, whisky, soja och grönsaksbuljong. Koka ihop till hälften. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare i 2-3 minuter. Smaka av med salt och vispa i ca 1 msk kallt smör som avrundning.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben