Pepparstekt karré

Grillfavoriterna – saftig fläskkarré med smak av timjan och basilika.

Ingredienser

  • 4 stora skivor benfri fläskkarré, 800 g
  • 4-8 salladslökar
  • Grillolja
  • 1 msk rosépeppar
  • svartpeppar
  • Örtolja
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad basilika
  • ¾ dl olivolja
  • Foliepaket
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackade örtkryddor ( basilika, oregano, timjan) flingsalt
  • Instruktioner

    1. Örtoljan: Blanda örtkryddorna med olivoljan i en skål. Spara lite till pensling under grillningen. Vänd karré skivorna i örtoljan och låt dem ligga 1-2 tim. Ansa salladslökarna men låt den del av blasten vara kvar.
    2. Foliepaket: Lägg tomaterna var och en på en bit oljad aluminiumfolie. Strö över örtkryddor och flingsalt. Förslut folien omkring tomaterna och lägg dem på grillen. Lägg lökarna på grillen, pensla med lite grillolja.
    3. Ta upp karré skivorna ur örtoljan och skaka av den. Grilla skivorna ca 4 min på vardera sidan. Krossa pepparkornen något i en mortel och blanda med den sparade örtoljan ( ej den som köttet har marinerats i ). Pensla karré skivorna på den grillade sidan när köttet ligger kvar på grillen. Salta lätt. Lägg upp på tallrikar med tomat och lökar

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben