Pepparstekt ristbiff med potatissallad, kapris och oliver

Serverar: 4 portioner

Sommarmat

Ingredienser

  • 600g rostbiff i bit
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatissallad
  • 1 kg fast potatis, kokt
  • 1 rödlök
  • Några kvistar rosmarin, plockade blad
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 1 dl cocktailkapris
  • Dressing
  • 4 msk olivolja
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gnid in rostbiffen med lite olivolja och krydda rikligt med salt och peppar. Bryn i olivolja i en het stekpanna tills den fått fin färg. Stek klart i ugn på 100 grader till 56 innertemperatur. Låt vila minst 30 minuter innan den skärs upp.
    2. Skiva potatisen. Skala, dela och skiva rödlöken. Blanda samtliga ingredienser till potatissalladen och lägg i en skål. Blanda dressingen och häll över salladen innan serveringen. servera till rostbiffen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben