Pepprig fläskschnitzel

Serverar: 4 portioner

prova detta klassiska recept på pepparstek. Den krämiga såsen är enkel att laga och smakar gudomligt!

Ingredienser

  • 4 fläskschnitzlar à 200 g
  • 2 tsk pepparkorn
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 msk solrosolja
  • Sås
  • 4 msk torrt vitt vin eller köttbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär bort ev fett från schnitzlarna och platta till dem lätt. Krossa pepparkornen och blanda dem med salvian på en tallrik.
    2. Panera schnitzlarna med peppar- och salviablandningen. Tryck till med fingrarna så att båda sidorna täcks väl.
    3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg ner schnitzlarna och stek dem i ca 15 minuter på medelvärme. Vänd dem en gång. Lägg schnitzlarna på ett uppvärmt serveringsfat och täck över med aluminiumfolie.
    4. Häll vinet eller buljongen i stekpannan så att vätskan blandas med köttskyn och stekresterna. Sätt upp värmen och koka upp. Blanda ner crème fraiche och koka upp under omrörning. Servera såsen med pepparschnitzlarna.
    5. Servera med grillade champinjon- och tomathalvor och hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben