Per Morbergs persikopaj på Kasberget

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Persikorna är mogna nu...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl råsocker
  • 2 st ägg
  • 3 msk kallt vatten
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Fyllning
  • 600 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • 4 färska persikor
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
    2. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den. Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund form (cirka 20 cm i diameter).
    5. Grädda pajbottnen i 20–25 minuter på mittersta falsen i ugnen.
    6. Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet.
    7. Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken.Häll ostsmeten i den gräddade pajformen.
    8. Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten.
    9. Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 20–25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kickisa 24 september 2010

    Med 1 tsk kanel i degen så blir den ännu godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben