Per Morbergs pyttipanna

Serverar: 4 portioner

Pyttipanna är bra krog- och bakfyllemat och utmärkt när man vill städa ur kylskåpet. Recept behövs egentligen inte, det är tillgången som avgör vilka ingredienser det blir. En bit rökt korv eller fläsk gör det hela extra gott. Servera pyttipannan med inlagda rödbetor och stekt ägg ”sunny side up”. Man kan också gräddstuva pytten och lägga en äggula på toppen.

Ingredienser

  • 800 g (8–10 st) kokt potatis
  • 2 gula lökar
  • 150 g rökt fläsk
  • 150 g skinka
  • 150 g korv
  • 3–4 msk smör till stekning
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 3 dl vispgrädde +
  • 1 krm mejram till stuvning
  • Servering
  • 4 ägg
  • Inlagda rödbetor
  • Instruktioner

    Tärna potatisen, löken, köttet och korven och stek bitarna i smör i en stor stekpanna. Stek i omgångar om du bara har en liten panna. Smaka av med salt och peppar. Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde och låter alltsammans koka upp. Smaka av med salt, peppar och mejram. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sirkkaullgren 19 mars 2013

    Mycket god pyttipanna den lagar jag ofta,tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben