Persans baguetter

Serverar: 2 portioner

Tid: 3 timmar

Per Mobergs recept på baguetter. Väldigt enkla att göra.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1,3 dl vetemjöl
  • 6 dl ljumet vatten
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen. Tillsätt mjöl, salt och det ljumma vattnet i en bunke. Arbeta runt i en degblandare tills degen har satt sig. 2. Låt jäsa i 2 timmar. Dela upp degen i lika delar, likt baguetter (knåda inte). 3. Låt jäsa i yttligare 10 -15 minuter. Grädda på stark ungsvärme 250C i 5 minuter. Sänk sedan till 150C i ca 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    faran 20 mars 2008

    På bilden ser det ut som om bahuetterna är fyllda med något gott, vad är det? Hur gör man?

    BagarenMartin 20 mars 2008

    de e ingen fyllning

    Sigrid94 18 juni 2008

    eeehhh om de inte e fyllda me nått så ser de rätt konstigt ut det är ju typ brunt o konstigt i dom..

    PatriciaB 26 februari 2009

    6 dl vatten och 1,3 dl vetemjöl?

    peppsi 19 oktober 2009

    det ser ut som fyllning i dom??

    sheidilady 23 oktober 2009

    det ser ut som köttfärs och morot fylling :S.

    Aby 15 januari 2010

    6 dl vatten och 1,3 dl mjöl? Det blir ingen deg av det! Vad är det för fyllning?

    jimboz 2 maj 2010

    Jag antar att det skall stå 1,3 Liter mjöl och att bilden är tagen på något annat ..Tipset är att inte lägga upp bilder om det inte är direkt kopplat till receptet..

    bilbowall 3 maj 2016

    det ser ut som om det kommer från det här receptet.. http://www.koket.se/per_morberg/smaratter_och_tillbehor/mjol/persans_baguetter/ 13 dl vetemjöl står det i det receptet.. hoppar över den här

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben