Persiko clafoutis

En klassisk fransk kaka med persikor.

Ingredienser

  • 1 burk persikohalvor i lag
  • Äggkräm
  • 6 st äggulor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 påse mandel
  • 1 burk torkade apelsinskal
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 msk bittermandelarom
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke. 3. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en bunke. 4. Vänd ned bllandningen i äggsmeten 5. Häll ned hackade apelsinskal. 6. Häll ned bittermandelarom. 7. Häll ned smeten i en springform och grädda i ca 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben