Persikokaka med kardemumma

Serverar: 6-8 portioner

Gillar persikor och kardemumma och i kombination måste det bli riktigt gott. Nektariner går lika bra.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 3 skållade och skalade persikor
  • 50 g kylskåpskallt matfett tex Milda
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten.
    4. Dela och kärna ur persikorna.
    5. Häll smeten i formen och tryck ner persikohalvorna med den kupiga sidan upp.
    6. Hyvla över tunt med matfett.
    7. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 1 timme.
    8. Då kakan svalnat, pudra över lite florsocker.
    9. Servera kakan med lättvispad Milda Visp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben