Mjuk persikokaka
Supergod kaka
Ingredienser
1 burk persikor i juice, ca 400 g konserverade
100 g smör
1 ½ dl juice från persikorna
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
4 ½ dl vetemjöl
Dekorera med
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor.
Smält smöret och blanda det med persikojuicen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i ägg- och sockersmeten.
Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ner det i smeten under omrörning. Blanda ner periskoklyftorna.
Häll smeten i en smord och bröad form som är ca 25x35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Sikta över florsocker innan serveringen.
Liknande recept
Maya´s Persikokaka
4.5
8-10
1
Persikokaka utan mjöl och socker
40 min
4
Orientalisk persikokaka
8
Persikokaka - glutenfritt
Persikokaka
5
8
Persikokaka
5
8
Persikokaka
4-6
Persikokaka med kardemumma
6-8
Persikokaka med grädde
1 h
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!