Mjuk persikokaka

Supergod kaka

Ingredienser

  • 1 burk persikor i juice, ca 400 g konserverade
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl juice från persikorna
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Dekorera med
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor.
    3. Smält smöret och blanda det med persikojuicen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i ägg- och sockersmeten.
    4. Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ner det i smeten under omrörning. Blanda ner periskoklyftorna.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form som är ca 25x35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
    6. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Sikta över florsocker innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben