Persikokaka

Serverar: 4-6 portioner

Ännu ett recept efter min farmor. Jättegod kaka som vi fick vispad grädde till.

Ingredienser

  • 400 g persikor på burk
  • 50 g smör
  • 3/4 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl hett vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i formen i ugnen, strö sedan i Farin och lägg på persikorna.
    2. Vispa ihop kaksmeten (de övriga ingredienserna) och slå i formen med persikorna.
    3. Grädda i 175 grader 50-60 min tills kakan känns färdig.
    4. Servera med vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben