Persikokaka

Serverar: 8 portioner

Läckert från ugnen till magen

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 3 msk socker
  • ca 8 persikor
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Hacka samman margarin, vetemjöl, bakpulver, och socker till en grynig massa tryck ut degen i en pajform så det blir en jämn botten som går upp en bit på kanterna. Klyv persikorna och placera dem med den kupiga sidan upp ovanpå degen i formen strö över kanelblandatsocker vispa samman grädde och gulor och häll blandningen försiktigt över persikorna i formen grädda i 200 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben