Persikokaka

Serverar: 8 portioner

Serveras till en kopp kaffe som den är eller varför inte som dessert med en klick grädde.

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl naturell yoghurt, 3%
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Dela persikorna i klyftor och vänd dem i hälften av farinsockret.
    3. Rör resten av farinsockret med matfett. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
    4. Vänd ner yoghurt och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant.
    5. Lägg på persikoklyftorna och strö över kokosflingorna.
    6. Grädda kakan i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben