Persikor och jordgubbar på havrebotten

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En av de godaste, fräschaste och smarrigaste efterrätter jag vet!

Ingredienser

  • 100g smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 persikor el. nektariner
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Platta ut degen lite upp på kanten i en smörad pajform med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt den kallna.
    3. Smaksätt lätt creme fraiche med florsockret och vaniljsockret. Bred ut krämen över havrebottnen. Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Halvera jordgubbarna. Lägg dem tätt på kakan, i krämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben