Persikor under mandeltäcke
Serverar:
4 portioner
Underbar efterrätt och dessutom lätt att göra.
Ingredienser
450 g persikor (på burk)
50 g skållad, skalad och hackad mandel
50 g smör eller margarin
½ dl socker
½ dl grädde av valfri sort eller mjölk
1 msk vetemjöl
Servering
1 dl vispgrädde eller vaniljglass
Instruktioner
Låt persikorna rinna av och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat.
Blanda mandel, margarin (smör), socker, grädde (mjölk) och vetemjöl i en kastrull. Låt smeten koka upp under omrörning.
Häll smeten över persikorna. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Vid bjudning kan du kan förbereda så långt att du bara häller smeten över persikorna och sätter in i ugnen.
Liknande recept
Kolasås med persikor & glass
4
5
1
Persikor med havretäcke
3
50 min
4
Persika i sabayonsås
4
Supergod kyckling under mandeltäcke
30 min
4
Snabb smulpaj med persikor och nektariner
40 min
6-8
Efterrätt med äpple och persika
5
45 min
4
Mazarinkaka med persika
1 h 20 min
8
Persikor, hallon och grädde
5 min
Grillade persikor med vit choklad
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!