Persikor under mandeltäcke

Serverar: 4 portioner

Underbar efterrätt och dessutom lätt att göra.

Ingredienser

  • 450 g persikor (på burk)
  • 50 g skållad, skalad och hackad mandel
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl socker
  • ½ dl grädde av valfri sort eller mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Servering
  • 1 dl vispgrädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Låt persikorna rinna av och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat.
    2. Blanda mandel, margarin (smör), socker, grädde (mjölk) och vetemjöl i en kastrull. Låt smeten koka upp under omrörning.
    3. Häll smeten över persikorna. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
    4. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
    5. Vid bjudning kan du kan förbereda så långt att du bara häller smeten över persikorna och sätter in i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben