En elegant sorbet garnerad med färska fikon i konjak.
Ingredienser
600 g färska persikor
1½ dl strösocker
2 msk färskpressad citronsaft
1 äggvita
4 färska fikon
1 msk florsocker
2 msk konjak
Instruktioner
Skölj persikorna, dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt socker och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme åtta minuter.
Mixa persikokompotten till en puré och passera den genom en sil. Blanda ner citronsaft och låt svalna.
Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan i persikopurén. Ställ in i frysen och frys i tre timmar.
Skölj, torka av och halvera fikonen. Dofta över florsocker och ringla över konjak. Ställ in i kylen och marinera i tre timmar.
Skär fikonen i strimlor. Dela sorbeten med en spetsig kniv och mixa den. Fördela i portionsglas, dekorera med fikon och servera genast.