Persisk dolma

Ätit flera gånger. Är verkligen så himla gott

Ingredienser

  • Minst två av följande per person
  • Paprika
  • Aubergine
  • Zuccini
  • Lök
  • Tomater
  • Vinblad
  • 150 g ris
  • 150 g gula linser
  • 5 cl matolja
  • 50 g dill
  • 30 g persilja
  • 10 g basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk finmald svartpeppar
  • ev. 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Skär av ett lock av grönsakerna och töm dem på fruktkött och kärnor - inkråm. Släng kärnorna och spara locken.
    2. Stek ris och linser i 5 cl matolja i 10-15 min, blanda ner grönsakskråm, dill, persilja och basilika samt kryddor och fortsätt steka i 10 minuter till.
    3. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré. Obs... Grönsakerna ska stå upp och sedan sjuda på svag värme i ca: 30 minuter under lock. Lyft försiktigt upp grönsakerna, en i taget och placera på tallrikar.
    4. Servera med sallad, borani (yoghurtsås) och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben