Persisk Saffransfisk

I Iran äter man ofta denna fiskrätt på deras nyårsafton.

Ingredienser

  • 600 g fiskfiléer ( till exempel röding, rödspätta, sik eller gös )
  • 1 paket saffran
  • 1 sockerbit
  • 2 msk kokande vatten
  • Skal och saft från 1 citron
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk matolja (solrosolja)
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronen i ljummet vatten och torka av den ordentligt, riv skalet ner i långpannan. Dela citronen mitt itu och kläm ut saften i långpannan.
    2. Lägg saffran och sockerbiten i morteln och stöt till ett fint pulver. Häll ner det i långpannan tillsammans med salt och peppar. Blanda om.
    3. Vänd filéerna i citron och saffranmarinaden. Sätt på en bit plastfolie och sätt in den i kylskåpet i 30 minuter.
    4. Värm hälften av oljan i stekpannan på medelstark värme. Lägg i fisken och stek fiskfiléerna i ungefär 3-4 minuter på varje sida beroende på hur tjocka de är. Fisken ska lätt dela sig om man försiktigt sticker in en gaffel i fiskköttet.
    5. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben