PERSISK SALLAD à la Maria
En matig sallad, som gör sig lika bra på ett buffébord,
eller som egenrätt med rostat bröd till.
Väl värd att prova.
Ingredienser
1 kyckling
1 lök
Svartpeppar
Gurkmeja
10-12 potatisar
6-7 ägg
5-6 saltgurkor
1 burk gröna ärtor
1 burk majonäs
Olivolja
Pressad citron
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Koka kycklingen med lök, svartpeppar & gurkmeja.
Koka potatisen med skalet på, låt sedan kallna.
Koka äggen och låt dessa kallna.
Mosa potatisen och blanda ner finfördelat kycklingkött och mosade ägg.
Blanda i ärtorna och de finhackade saltgurkorna.
Rör ner nästan hela burken majonnäs, lite olivolja och citron.
Smaka av med salt och peppar.
Låt salladen stå kall över natten så att smakerna kommer fram.
- Smaklig spis !
Liknande recept
Kommentarer (1)
Rätten heter sallad olivier