Persiskt tunnbröd

Serverar: 4-5 portioner

Ett recept jag fått av min sambos mamma som är jättegott.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • Ca 1 ½ dl ljummet vatten
  • Ca 3 ½ dl mjölk
  • 2 kg mjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl olja
  • Instruktioner

    1. Jästen blandas med vattnet, tillsätt resten, mjölet sist. Blanda och knåda degen, degen ska vara klibbfri, låt jäsa 45 min.
    2. Värm ugnen till 275 grader över och undervärme. Ställ en plåt i botten av ugnen.
    3. När degen jäst färdigt så tar ni en bit deg och kavlar så att den blir tunn. Lägg sedan brödet i botten av ugnen, när den fått lite färg på undersidan vänder ni på brödet. Det går rätt fort så passa brödet.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben