Pesto di Noci- Valnötspesto

Serverar: 4 portioner

Valnötter används flitigt över hela Italien. Servera den goda peston till pasta, pizza, kyckling eller på crostini.

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 3 stora blad basilika
  • 1 kvist färsk mejram (eller 1 tsk torkad oregano)
  • 1 krm salt
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl mild olivolja
  • Instruktioner

    1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg runt om. Skala vitlöken. Mortla vitlök, örter och salt till en saftig massa.
    2. Lägg i valnötterna och stöt tills det blir en grov massa. Blanda ner ströbröd och riven parmesanost. Rör ner oljan lite i taget.
    3. Servera den goda peston till pasta, pizza, kyckling eller på crostini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben