Pestobakad norsk laxfilé med apelsinmorötter

Serverar: 4 portioner

MMmmmmm så gott.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (ca 600 g)
  • 1 burk pesto
  • 4 morötter, skalade och skivade
  • 2½ dl apelsinjuice
  • 2 små gula lökar, skalade och skivade
  • 1 msk smör
  • ev 1 vitlöksklyfta, skalad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • pasta eller pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfiléerna i smord form och lägg ett jämnt lager pesto på varje bit. Baka av i ugn på 150º i 15-18 minuter. Koka morot och juice i ett par minuter. Tillsät löken, fortsätt koka och rör om. Lägg i smöret när ca 1 dl av juicen återstår. Låt smöret koka in och smaksätt gärna med lite vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Servera med pasta eller pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Uppsala_Kocken 6 augusti 2009

    jo jag gillar det . gott gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben