Pestofyllda kuvertbröd

Serverar: 12 portioner

Perfekta buffébröd med en kärna av dillpesto. Passar bra till sommarens lax-, sill- och skaldjursrätter.

Ingredienser

  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 30 g jäst
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • Dillpesto
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 kruka dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Topping
  • Grovt riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja. Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
    3. Rosta solroskärnorna i en het panna. Mixa solroskärnor och dill (hela knippan) tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och tillsätt det och olivolja. Mixa allt till en jämn massa. Blanda ner osten, salta och peppra.
    4. Smörj 12 portionsformar i aluminium eller en muffinsplåt. Forma degen till en rulle och skär rullen i 12 bitar. Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning. Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med 1 msk pesto. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
    5. Strö över lite riven ost och grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    18-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben