Petit-chou är franska för litet kålhuvud och är ett fjäderlätt bakverk som här görs i miniformat och fylls med en fräsch basilikakräm.
Ingredienser
2 dl vatten
50 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Fyllning
1 kruka basilika
250 g kesella, 1 burk
2 msk olivolja eller rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Tillsätt hela mjölmängden på en gång och rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter. Låt svalna.
Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt till en blank och smidig smet, ca 5 minuter. Forma till 25 bollar med hjälp av två teskedar.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.
Hacka basilikan. Rör ihop kesella, olja, basilika, pressad vitlök, lite salt och peppar.
Klipp ett hål i varje petit-chou och fyll med krämen strax före servering.