Petit-chouer med basilikakräm

Serverar: 25 portioner

Petit-chou är franska för litet kålhuvud och är ett fjäderlätt bakverk som här görs i miniformat och fylls med en fräsch basilikakräm.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 1 kruka basilika
  • 250 g kesella, 1 burk
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Tillsätt hela mjölmängden på en gång och rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter. Låt svalna.
    3. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt till en blank och smidig smet, ca 5 minuter. Forma till 25 bollar med hjälp av två teskedar.
    4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.
    5. Hacka basilikan. Rör ihop kesella, olja, basilika, pressad vitlök, lite salt och peppar.
    6. Klipp ett hål i varje petit-chou och fyll med krämen strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben