Petit-chouer med chokladkräm

Serverar: 16 portioner

Klassiska franska petit-chouer på nytt sätt, bakade med kakao och fyllda med mjölkchokladkräm. Något extra för chokladälskaren.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • Salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g hackad mjölkchoklad
  • 1 msk majsena
  • ½-1 msk florsocker, valfritt
  • ½ dl färska hallon, valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll 2½ dl vatten i en gryta och lägg i smör och lite salt. Hetta upp på medelvärme tills smöret har smält. Tillsätt mjöl och kakao och sjud på svag värme under omrörning 2-4 minuter tills degen lätt släpper från kanten. Ta av från värmen och låt svalna 5 minuter. Vispa ner äggen ett i taget med hjälp av elvisp med degkrokar. Blanda väl mellan varje ägg.
    3. Fördela 16 matskedsstora klickar på en plåt. Grädda i ugnen 30 minuter. Ta ut dem och lägg dem på ett galler och låt svalna helt.
    4. Hetta upp grädde i en gryta. Lägg i chokladen och smält under omrörning. Blanda mejsena med 2 msk vatten i en liten skål och vispa ner chokladen. Vispa tills krämen tjocknar. Låt den svalna.
    5. Skär av topparna på petit-chourerna. Fyll varje med drygt 1 msk chokladkräm. Sikta över florsocker och servera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben