Petit-chouer med röda bär och mandelgrädde

Serverar: 6 portioner

Frys in de petit-chouer som du inte använder. Tinar snabbt och bara att fylla med grädde, mousse eller glass och du har en delikat dessert eller bakelse till kaffet.

Ingredienser

  • Petit-chou-smet
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 75 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g blandade bär tex hallon, jordgubbar, vinbär, blåbär, björnbär
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Värm mjölk, salt, socker och smör i en kastrull. Rör bestämt ner mjölet och rör kraftigt över medelvärme tills en smidig degboll skapats.
    3. Tag av från värmen och låt svalna något. Rör ner äggen i omgångar till en slät smet. Spritsa eller klicka ut ca 2 msk smet per bakelse på ett bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen.
    4. När bakverken rest sig och börjat få färg kan man öppna försiktigt på ugnsluckan och släppa ut ånga. Grädda sedan ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
    5. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med grädden. Vispa grädden fluffig. Skär av ett litet lock på petit-chouerna- Fördela grädden på underdelarna och dekorera med bär. Sätt tillbaka locket över bären och pudra med lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben