Petit choux med smörstekta, krämiga kantareller

Serverar: 15 portioner

Ett perfekt tilltugg till drinken, eller varför inte som en liten förrätt. Detta är ett laktosfritt recept.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 100 g laktosfritt extrasaltat smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 1 liter kantareller
  • 50 g laktosfri smetana, Valio
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • ca 50 g laktosfri smetana, Valio
  • 1-2 skivade salladslökar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och smör. Rör ner mjölet under kraftig omrörning med träslev, tills dess degen släpper på kanterna. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
    2. Klicka eller spritsa ut degen på en plåt och grädda i 225 grader i 12-15 minuter. Öppna inte ugnen under gräddningen, så finns det risk att dina petit choux sjunker ihop. Låt svalna på galler.
    3. Smörstek kantarellerna och koka in smetanan. Salta och peppra. Dela dina petit choux och fyll dem med svamp och skivad salladslök. Lägg på en klick smetana och sätt på locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben