Philadelphiaostfyllda bärmuffins

Serverar: 12 portioner

Philadelphiaostfyllda bärmuffins

Ingredienser

  • 150 g smör/margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1/2 pkt Philadelphiaost
  • 2 dl färska eller frysta bär
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smält smör och socker med elvisp.
    2. Vispa i äggen.
    3. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
    5. Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
    6. Häll cirka 1 cm smet i botten av formarna.
    7. Lägg i cirka fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
    8. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
    9. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    5
    40 min
    20
    4.5
    25 min
    12
    5

    Kommentarer (3)

    Steffens 27 mars 2008

    Jättegoda! Men jag tar mindre vaniljsocker i fyllningen, har läst på andra ställen att den blir för stark annars... Använd gärna riktiga amerikanska muffinsformar då dem gärna flyter ut annars

    linetsky 5 april 2009

    Jättegoda!

    Cassiopeya 11 april 2010

    Så goda muffins =) Gjorde med blåbär den här gången, får se vilka bär det blir nästa gång;) Smaskens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben