Pias kladdkaka i långpanna

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

God kladdkaka som bakas i långpanna och räcker till många

Ingredienser

  • 4½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 ägg
  • 225 g smält margarin
  • 3 dl kokt vatten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krossad dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla ingredienser, utom äggvitor, 2 dl strösocker och dubbeldajm, till en smet. Häll ut den i ugnens långpanna (30x40 cm), som du först smörjer och mjölar. Vispa äggvitor och 2 dl strösocker hårt. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att något rinner ut. Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan. Strö på dubbeldajmen.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska vara lite kladdig närmast marängen när man tar ut den. Det gör att marängen fäster bättre när kakan kallnar.
    4. Skär kakan i rutor när den svalnat.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    Helax67 13 maj 2012

    Ska det verkligen vara 3 dl vatten?!!!. Är det inte mer lagom med 3 msk?!

    hondjavulen 13 maj 2012

    Ja det ska vara 3 dl vatten. Jag har bakat kakan många gånger och den blir alltid lika god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben