God kladdkaka som bakas i långpanna och räcker till många
Ingredienser
4½ dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 ägg
225 g smält margarin
3 dl kokt vatten
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krossad dubbeldajm
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser, utom äggvitor, 2 dl strösocker och dubbeldajm, till en smet. Häll ut den i ugnens långpanna (30x40 cm), som du först smörjer och mjölar. Vispa äggvitor och 2 dl strösocker hårt. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att något rinner ut. Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan. Strö på dubbeldajmen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska vara lite kladdig närmast marängen när man tar ut den. Det gör att marängen fäster bättre när kakan kallnar.
Ska det verkligen vara 3 dl vatten?!!!. Är det inte mer lagom med 3 msk?!
Ja det ska vara 3 dl vatten. Jag har bakat kakan många gånger och den blir alltid lika god