Pias köttgryta

Serverar: 4-6 portioner

Mustig gryta som man helst gör dagen innan. Fantastiskt god!

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av högrev
  • Smör
  • 4 msk kalvfond
  • 4 dl rödvin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 lagerblad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 purjolök i slantar
  • 1 morot i slantar
  • 200 g färska champinjoner i bitar
  • 2 pkt bacon i småbitar
  • 4 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet, lägg över till en stor stekgryta. Häll över vin, fond, soja, lagerblad, vitlök, timjan och den gula löken. Låt puttra i 1-2 tim. Hit kan man förbereda dagen innan.
    2. Stek champinjoner och bacon och lägg över i köttgrytan plus purjolöken och morot. Red av med grädde och mjöl. Låt puttra nån minut till. Strö över klippt persilja.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (2)

    gurkan78 24 februari 2010

    Tack för detta underbara recept! Full pott från oss.

    karolinahedin 14 augusti 2013

    Fantastiskt god gryta. Har gjort den flera gånger och den blir lika uppskattad varje gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben