Pigga potatisbullar

Serverar: 4 portioner

Jag har aldrig träffat någon som inte gillar potatisbullar, så här har du ett säkert kort att spela med. Man kan variera dem i oändlighet, och här har jag valt att blanda ner söta majskorn och pigga gröna ärtor. De som inte vill äta dessa vegetariska kan steka lite strimlad skinka eller bacon och servera till.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 dl mjölk, t.ex. osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Rårörd lingonsylt
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk. Låt svalna. Vispa sedan sönder potatisen med hjälp av en elvisp. Vispa ner mjölk och majsstärkelse.
    2. Du kan självklart mosa sönder allt med en gaffel också om det känns enklare. Vänd ner majskorn, gröna ärtor och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
    3. Stek potatisbullarna gyllenbruna på båda sidor i lite olja. Servera tillsammans med rårörd lingonsallad och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben