Piggvar med marsalasås

Serverar: 4 portioner

Smäktande god blir piggvarsfilén med den härliga marsalasåsen.

Ingredienser

  • 700 g piggvarsfilé styckad i portionsbitar à 60 g
  • 1 schalottenlök
  • ½ dl extra jungfruolja
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl marsalavin
  • 1 kruka färsk mejram
  • 1 msk balsamicovinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Förvälld sparris
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i 1 msk olja. Häll på fiskfonden och koka tills hälften återstår, ca 1 dl. Häll därefter på marsalavinet och hälften av mejramen.
    2. Koka ner tills det återstår ca 1 dl. Tillsätt balsamico och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fisken och stek den i 2 msk olja i en stekpanna.
    3. Fördela såsen på 4 tallrikar och lägg därefter på fisken, ringla över resterande olja. Garnera med färsk mejram och lite flingsalt. Servera kokt potatis och förvälld sparris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben