Halstrad piggvar på rostad palsternacka med jordärtskockssås.

Serverar: 8 portioner

Såsen går bra att tillaga dagen före serveringen. Piggtvaren kan bytas ut mot gös eller abborre.

Ingredienser

  • 8 bitar piggvarsfilé á 110 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Jordärtskockssås
  • 300 g jordärtskockor
  • 3 finhackade scharlottenlökar
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 ansjovisfiléer
  • 2 msk smör
  • 5 dl fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Rostad palsternacka
  • 6 skalade palsternackor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sås: Skala jordärtskockorna och tärna dem. Låt jordärtskockor, scharlottenlök, kryddpeppar och ansjovis fräs i smör i en kastrull. Häll på fiskbuljong, grödde och mjölk och låt koka ihop tills hälften återstår, ca 8 dl.
    2. Mixa och sila såsen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Hit går att förbereda.
    4. Palsternacka: Sätt ugnen på 225 grader. Skär palsternackorna i lika stora klyftor. Blanda med olja, salt och peppar.
    5. Lägg palsternackorna i en ugnsäker form eller ugnsplåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen ca 30 min tills de fått fin färg. Rör om någon gång under tiden.
    6. Krydda fisken och stek den ca 2 min på varje sida i lite smör.
    7. Servering: Lägg palsternackorna i botten på varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Hetta upp och kör såsen skummig i mixer. Häll runt om fisken. Garnera med dillvippor och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben