Piggvar med saffran och tomatsmörsås på purjolöksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mums!

Ingredienser

  • 4 bitar piggvarfilé a 200 g
  • 3 scharlottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl fiskfond
  • 1 normalstor purjolök
  • 2 tomater
  • 150 g osaltat smör
  • 0,25 g saffran
  • Instruktioner

    Strimla purjolöken mycket fint. Lägg ned strimlorna i kokande hett vatten i 1 minut. Sila bort vattnet och spola kallt. Ställ åt sidan. Skålla tomaterna i kokande vatten. Skär tomaterna i tärningar. Hacka scharlottenlöken fint, smöra ett tjockbottnad panna (en plateau), häll i vätskan, lägg i scharrottenlöken och piggvarsfileeerna. Låt småkoka i 8 minuter. Lyft ur fisken och håll den varm. Reducera fonden som är kvar i plateauen till 1,5 dl återstår. Vispa ner det osaltade smöret och saffranet i fonden så det blir en simmig smörsås. Värm purjolöken lätt, lägg den på en varm tallrik och lägg piggvaren och de hackade tomaterna ovanpå. Häll sedan den heta såsen över. Serveras med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben