Pimpade pepparkakor med vaniljchevre och fikonmarmelad

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Vi säger bara mummmmms till glöggen!

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 80 g chevre eller annan mjuk getost
  • ½ dl creme fraiche
  • 16 pepparkakor
  • 1 dl fikonmarmelad
  • Färsk timjan, en nypa timjan till varje pepparkaka
  • Instruktioner

    Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll dem i en skål och tillsätt osten (utan ev skal från osten) och creme fraiche. Blanda med mixerstav eller gaffel (mixerstaven är enklas att blanda med). Klicka ut blandningen på pepparkakorna. Toppa med en klick fikonmarmelad och lite färsk timjan(funkar lika bra med torkad timjan). Servera till glöggen och julklapparna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben