Ytterligare en juvel från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson. Själv är jag tokig i pistaschnötter och kommer att baka denna kaka snarast möjligt!
Ingredienser
200 g smör
200 g finhackad mjölkchoklad
1 dl socker
1 1/2 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl pinjenötter
1 dl pistaschnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl och rör om. Rör i pinjenötter och hälften av pistaschnötterna.
Häll smeten i formen och fördela resterande pistaschnötter ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.