Pinje- och pistaschnötkaka

Serverar: 12 portioner

Ytterligare en juvel från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson. Själv är jag tokig i pistaschnötter och kommer att baka denna kaka snarast möjligt!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g finhackad mjölkchoklad
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
    2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl och rör om. Rör i pinjenötter och hälften av pistaschnötterna.
    3. Häll smeten i formen och fördela resterande pistaschnötter ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben