Citron- och vaniljkräm med citrussallad

Serverar: 6 portioner

Lägg inte citrussalladen på krämen förrän strax före servering.

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1/3 vaniljstång
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • ½ citron, rivet skal
  • 1½ msk Maizena majsstärkelse
  • Citrussallad
  • 1 appelsin
  • 1 blodgrape
  • 1 citron
  • 6 jordgubbar
  • Lag
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1/4 vaniljstång
  • 1 dl rårörsocker
  • Garnering
  • ½ dl rostade hassel-, pinje- och paranötter
  • Strimlad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Citron och vaniljkräm: Koka upp mjölken och grädden med den urskrapade vaniljstången. Ta kastrullen åt sidan och låt stå och dra ca 10 min. Rör ihop sockret med äggulorna, ägget, citronskalet och majsstärkelsen. Blanda ner smeten i kastrullen. Sätt tillbaka på spisen och sjud försiktigt till en tjock kräm under ständig vispning. För dela krämen i glas eller skålar och ställ i kylen att kallna.
    2. Citrussallad: Skala citrusfrukterna med kniv så att allt det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Lägg alltsammans i en skål. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Koka ihop apelsinsaften, passionsfruktköttet, vaniljstången och sockret till hälften. Sila, låt svalna och häll lagen över frukten. Ställ salladen kallt.
    3. Servering: Fördela fruksalladen över citron- och vaniljkrämen. Garnera med rostade nötter och strimlad mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben