Piripiri sås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

I Göteborg fanns det en restaurang som hette Casa Portugese,folk gick bara dit för denna enkla underbara sås,Göteborgs Tidningens restaurangstestare lovprisade den i tidningen,jag hadde turen att min äldste son Mario började arbeta där, så jag fick receptet.Ingen smal sås.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 30 g vitlök ( ca 5-6 stora klyftor)
  • ½ dl citronfaft(knapp)nypressad
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald piripiri (efter smak)
  • 1 stor knippe persilja finhackad
  • Instruktioner

    Börja med att mixa vitlök med hälften av citronsaften och salt.Smält smör, och lägg i resten av ingridienserna utom resterande citronsaften,smaka av,om det behövs mer citron saft i,låt koka samman i ca 30 min. Såsen går bra att spara i en glasburk i kylen drygt 1 vecka,och bara värma upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    LaJefa 22 maj 2008

    Till vad serverar du denna sås?

    Nettie 6 juli 2008

    Supergott till grillat, vilken höjdare må gott nettie

    segerwitch 21 november 2008

    På restaurang Casa Portugese, serverades såsen till grillad kyckling, jag använder den till både grillad kött, kyckling och räkor.

    willbird 8 december 2008

    Fy tusan vad god den där såsen är! tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben