Piroger med färs och chili

Serverar: 12 portioner

Små läckra mumsbitar att njuta av i väntan på den rätta grillglöden. Kan ätas kalla eller varma.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör eller margarin
  • ¾ dl kalt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 300 g nötfärs
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225° Arbeta snabbt samman vetemjöl, salt och matfett för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör tills degen bildar en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kalt minst 1 tim i kylskåpet.
    2. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt färsen och stek den smulig. Blanda i chilisås och vatten. Låt svalna.
    3. Kavla ut degen till en ½ cm tjock platta. Tryck ut rullarna med ett glas eller runt mått. Fördela fyllning på ena halvan av rundlarna. Pensla kanterna med vatten, vik ihop och tryck försiktigt runt kanten så att fyllningen inte rinner ut.
    4. Lägg pirogerna på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen ca 12 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben